Yoga

One-to-one yoga

Utifrån dina förutsättningar, kravprofil för idrott eller skador, skräddarsyr jag tillsammans med dig ett yogaprogram. Jag hjälper idag olika idrottsutövare till att förbättra idrottsprestation samt att rehabilitera efter skada. Du kanske behöver verktyg för att hantera stress eller bara vill få upp din rörlighet i en lugn miljö där du är i fokus. 

”You are as old as your spine is flexible” är ett Indiskt ordspråk -stel som en pinne, brukar man säga på svenska och syftar på ryggraden. Bevarar du rörligheten i kroppen mår du bättre, känner dig piggare, får en bättre hållning och folk i allmänhet upplever dig yngre. Med största sannolikhet skapar du större livskvalitet på vägen.

Vad blir vi stela av?

De flesta av oss blir stelare med stigande ålder men även belastande och ensidig träning bidrar också till muskelstelhet. Tränar man inte rörlighet, kommer man bara bli stelare och stelare med tiden. Stelhet kan i sin tur leda till minskad funktionalitet i din vardag eller i din idrott och är ofta anledningen till att värk och skador uppstår.

Yin yoga

I yin yoga fokuserar vi på yin-delarna i kroppen så som skelett, bindväv, ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt djupare i stretchen. Yin yoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yin yoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. 

Restorative yoga

Restorative yoga är en meditativ och terapeutisk form av yoga som handlar om att slappna av och skapa återhämtning, fysiskt, mentalt och själsligt. Det engelska ordet restorative betyder återhämtande på svenska. Det  är en form av yoga med avsikten att genom utvalda tekniker samt mjuka och avslappnande positioner ge kropp och sinne maximal avlastning. I denna yogaform placerar vi oss i sköna och bekväma positioner som syftar till att skapa avslappning i kroppen. Vi håller varje position i minst 5 minuter och ända upp till 30 minuter. Genom att hålla positionerna under en längre tid och samtidigt känna sig fullständigt bekväm och avlastad i kroppen, kan vi tillåta oss att verkligen slappna av och ”sjunka in” i positionen, det är här vi skapar återhämtning.

Vill ni ha yoga till erat företag, eller one-to-one yoga, kontakta via mejl så kommer vi överens om en lämplig tid.