Yin Yoga

Yogalehrerin gibt Hilfestellung beim Training

Yinyoga, rörlighetsträning

”You are as old as your spine is flexible” är ett Indiskt ordspråk. -Stel som en pinne, brukar man säga på svenska och syftar på ryggraden. Bevarar du rörligheten i kroppen mår du bättre, känner dig piggare, får en bättre hållning och folk i allmänhet upplever dig yngre. Med största sannolikhet skapar du större livskvalitet på vägen.

Vad blir vi stela av?

De flesta av oss blir stelare med stigande ålder men även belastande och ensidig träning bidrar också till muskelstelhet. Tränar man inte rörlighet, kommer man bara bli stelare och stelare med tiden. Stelhet kan i sin tur leda till minskad funktionalitet i din vardag eller i din idrott och är ofta anledningen till att värk och skador uppstår.
I Yinyoga fokuserar vi på yin-delarna i kroppen så som skelett, bindväv, ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne.

Pris 90 min: 1 ggr 900 kr, 3 ggr 2400 kr, 

10 ggr 7000 kr
.

Pris 60 min: 1 ggr 700 kr, 3 ggr 1900 kr,
10 ggr 5000 kr

Boka tid & frågor: Kontakta Anna 070-99 56 99