Yoga

Yogalehrerin gibt Hilfestellung beim Training

Hos oss kan du träna pt yoga i små grupper, individuellt eller yoga på företag. Vi erbjuder Yin Yoga, Restorative yoga samt assisterad Yin Yoga.

Yinyoga, rörlighetsträning

”You are as old as your spine is flexible” är ett Indiskt ordspråk. -Stel som en pinne, brukar man säga på svenska och syftar på ryggraden. Bevarar du rörligheten i kroppen mår du bättre, känner dig piggare, får en bättre hållning och folk i allmänhet upplever dig yngre. Med största sannolikhet skapar du större livskvalitet på vägen.

Vad blir vi stela av?

De flesta av oss blir stelare med stigande ålder men även belastande och ensidig träning bidrar också till muskelstelhet. Tränar man inte rörlighet, kommer man bara bli stelare och stelare med tiden. Stelhet kan i sin tur leda till minskad funktionalitet i din vardag eller i din idrott och är ofta anledningen till att värk och skador uppstår.
I Yinyoga fokuserar vi på yin-delarna i kroppen så som skelett, bindväv, ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne.

Restorative yoga

Restorative Yoga är en meditativ och terapeutisk form av yoga som handlar om att slappna av och skapa återhämtning, fysiskt, mentalt och själsligt. Det engelska ordet restorative betyder återhämtande på svenska. Det  är en form av yoga med avsikten att genom utvalda tekniker samt mjuka och avslappnande positioner ge kropp och sinne maximal avlastning. I denna yogaform placerar vi oss i sköna och bekväma positioner som syftar till att skapa avslappning i kroppen. Vi håller varje position i minst 5 minuter och ända upp till 30 minuter. Genom att hålla positionerna under en längre tid och samtidigt känna sig fullständigt bekväm och avlastad i kroppen, kan vi tillåta oss att verkligen slappna av och ”sjunka in” i positionen, det är här vi skapar återhämtning.

Assisterad Yin Yoga

Är en djupgående helkroppsbehandling med rötter i Yoga. Du är passiv under hela behandlingen medans terapeuten med massage och yoga baserad stretch stimulerar kroppen till naturlig hälsa och vitalitet.

 

Yoga blir allt mer populärt ute på företag då flera studier visar att regelbunden yogaträning ökar välbefinnande  samt vår förmåga att hantera stress. Vi håller yoga ute på företag, för små grupper samt pt-yoga.